SearchLogin

background

SuperWomen
SuperMen
First game - Support for Cancer
 
CSR Projekter
Opdateret d. 03/31/2015 01:43 PM - Nadeem Ahmad
I Stevnsgade arbejdes der på udvikling af bæredygtige samarbejder med erhvervslivet omkring CSR-projekter der for Stevnsgade målrettet sigter mod aktivering af socialt udsatte og truede børn hovedsaglig på Nørrebro og i Nord vest kvarteret.
CSR-projekters formål:

Det er projektets overordnede formål, at skabe kontakt til børn og unge på Nørrebro og i Nord Vest kvarteret med den målsætning, at få disse unge der lever deres dagligdag på gaden, aktiveret gennem deltagelse i organiseret foreningsidræt. I Stevnsgade har vi stor erfaring med, at integrering i foreningslivet betyder nye sunde værdier i de unges tilværelse, til gavn for dem selv, deres familie og samfundet som helhed.

Erfaringen viser, at for at kunne gøre det, er det nødvendigt at møde børnene og forældrene på deres hjemmebane.

Det er Stevnsgades klare målsætning, at arbejdet med aktivering af socialt truede børn og unge virkelig kan flytte grænser når den unge bliver en del af et alternativt sammenhold gennem idræt i foreningsregi. Idrætten kan tilbyde den unge muligheder for at dyrke en sund interesse, få motion, skabe etnisk danske venner, få positive oplevelser, opbygge mere selvværd, lære respekt og accept af andres meninger og kulturer, kunne indordne sig i et kollektiv og derved skabe en sund og bedre integreret tilværelse.

I Stevnsgade er vi desuden vidende om at der på Nørrebro og Nord Vest kvarteret er mange pigebørn som kan have brug for idrætslig motion og sammenhold med andre piger på samme alderstrin. Stevnsgade arbejder her på en bred front der omfatter alle piger på Nørrebro og Nord Vest kvarteret men medens danske etniske børn for det meste kommer af sig selv så er dette langt fra tilfældet med piger af anden etnisk herkomst.
I Stevnsgade arbejdes der i dag målrettet mod denne gruppe af unge piger og vi er langsomt ved at kunne se rammerne for hvorledes det opsøgende arbejde og fastholdelse af pigerne i Stevnsgade skal foregå. Dette arbejde er det Stevnsgades målsætning kunne være et spændende CSR-Projekt for fremsynede erhvervsvirksomheder der lige som Stevnsgade er bevist omkring deres sociale engagement i det daglige danske samfund.

Baggrunden for projekter

Stevnsgade Basketball har været etableret på Nørrebro siden 1958 og har gennem årene gået fra en elitefokusering til en fokusering på bydelens sociale problemer og udfordringer.

Nørrebro hallen har siden 1972 været Stevnsgades base og repræsenterer et værested med hjerteblod og livskraft for Nørrebro og Nordvest.

Stevnsgade har en lang erfaring for at kunne gøre en forskel for mange socialt truede børn og unge. Der er en stor grad af vilje til frivilligt arbejde til stede i foreningen. De ressourcer ønsker vi at anvende i vores CSR arbejde i bydelen i samarbejde med fonde og erhvervslivet.

Stevnsgade har tidligere på baggrund af ren frivillighed gennemført flere mindre projekter - alle med succes – på skoler, i Mjølnerparken og på gadeniveau.

Det er almindeligt bekendt, at der på Nørrebro og NV bor mange socialt truede børn og unge. Det er dem vi i lokalområdet ønsker at hjælpe.

CSR arbejdet støttes bl.a. af Kronprinsesse Mary og Kronprins Marys Fond med 70.000 kr. - Lauritzen Fonden med 40.000 kr. og Bikuben Fonden med 100.000 kr.

Hvis du er interesseret i at vide mere om CSR arbejdet, så kontakt venligst Peter Kjøller, som er ansvarlig for Stevnsgades CSR arbejde på: kjoller.peter@hotmail.dk.
 

Tilmeld dig som nyt medlem ved at klikke her og find det hold, der passer til dig
Næste hjemmekampe
11
Lør d. 11-02-2017 kl. 14:00
SuperWomen - Lemvig Basket
Relaterede artikler
X-Street Uganda
Her er en lille hilsen til Stevnsgade fra vores venner i X Street basket Academy i Uganda. Som det helt tydeligt fremgår af billedet gør alt jeres brugte basketgear stor nytte. V..
Skoleprojekter
Stevnsgade Basketball har løbende et tæt samarbejde med bydelens skoler i en radius på ca. 3 kilometer fra Nørrebrohallen. Samarbejdet med skolerne er aftalt i terminer af 5-6 ug..
CSR Projekter
I Stevnsgade arbejdes der på udvikling af bæredygtige samarbejder med erhvervslivet omkring CSR-projekter der for Stevnsgade målrettet sigter mod aktivering af socialt udsatte og..
Fonde
Modtagne Fonde: Stevnsgade har i sæsonen 2014/15 modtaget følgende Fonde I september 2014, Kronprinsesse Mary og Kronprins Marys Fond med 70.000 kr. I september 2014, Bikuben Fon..

Alle dokumenter under:
"Projekter"
Støt bredden i Stevnsgade
KlubLiv Danmark er en unik sponsormodel, der kommer til at ændre vilkårene for klubben. Som medlem af KlubLiv Danmark optjener du MikroSponsorater hver gang du bruger dit Visa/Dankort hos en KlubLiv Sponsor
 
Om Stevnsgade Basketball

Stevnsgade blev stiftet den 5. maj 1958 af lærere og elever på Stevnsgade Skole i hjertet af Nørrebro, og holdt indtil 1972 til på Stevnsgade Skole på Nørrebro. Da den sidste sporvogn ”Linie 5” forlod Nørrebro remise i 1972, deltog klubben aktivt i ombygningen fra remise til den Nørrebrohal, som kendes i dag, og som er omdrejningspunktet for sportsaktiviteter i bydelen. Nørrebrohallen har siden 1972 været Stevnsgades base, hvor klubben stadigt primært træner og har kontor, klublokaler, møderum og lektierum.
Nørrebrohallen

Map til nørrebrohallen
Nørrebrohallen - Bragesgade 5, 2200 Kbh. N
Find vej


INSTAGRAM #stevnsgadebasketball


FLICKR #stevnsgadeBasketLigaen Basketligaen