SearchLogin

background

 
Csr Projekter
Opdateret d. 01/16/2019 04:43 PM - Webmaster
I Stevnsgade Basketball arbejdes der på udvikling af bæredygtige samarbejder med erhvervslivet, omkring CSR-projekter, der målrettet sigter mod aktivering af socialt udsatte og truede børn, hovedsaglig på Nørrebro og i Nordvestkvarteret.

CSR-projekters formål:
Det er projekternes overordnede formål at skabe kontakt til børn og unge på Nørrebro og i Nordvestkvarteret med den målsætning at få disse unge aktiveret gennem deltagelse i organiseret foreningsidræt. I Stevnsgade har vi stor erfaring med at integrering i foreningslivet, betyder nye sunde værdier i de unges tilværelse, til gavn for dem selv, deres familie og samfundet som helhed.

Erfaringen viser, at for at det er muligt, er det nødvendigt at møde børnene og forældrene på deres hjemmebane.

Det er Stevnsgades klare målsætning, at arbejdet med aktivering af socialt truede børn og unge virkelig kan flytte grænser, når den unge bliver en del af et nyt fællesskab gennem idræt i foreningsregi. Idrætten kan tilbyde den unge mulighed for at dyrke en sund interesse, få motion, skabe etnisk danske venner, få positive oplevelser, opbygge mere selvværd, lære respekt og accept af andres meninger og kulturer, kunne indordne sig i et kollektiv og derved skabe en sund og bedre integreret tilværelse.

I Stevnsgade er vi desuden vidende om, at der på Nørrebro og i Nordvestkvarteret er mange piger, som kan have brug for sport til at blive del af et fællesskab, med andre piger på deres egen alder. Stevnsgade arbejder her bredt, hvilket omfatter alle piger på Nørrebro og i Nordvestkvarteret. Mens etniske danske børn for det meste kommer til klubben af sig selv, så er dette langt fra tilfældet med piger af anden etnisk herkomst.

I Stevnsgade arbejdes der i dag målrettet, mod denne gruppe af unge piger, og vi er langsomt ved at kunne se rammerne for, hvorledes det opsøgende arbejde og fastholdelse af pigerne i Stevnsgade, skal foregå. Dette arbejde kunne blive et spændende CSR-projekt for fremsynede erhvervsvirksomheder, der lige som Stevnsgade er beviste om deres sociale engagement i det danske samfund.
Som udtryk for, at integrationsarbejdet har givet pote er Stevnsgade Basketball er kommet på MandagMorgens Integrations Danmarkskort. Læs mere om kortet på følgende link: https://www.mm.dk/videnbank/integrationens-danmarkskort/

Baggrunden for projekterne
Stevnsgade Basketball har været etableret på Nørrebro siden 1958 og har gennem årene gået fra fokus på elite til er fokus på bydelens sociale problemer og udfordringer.

Nørrebrohallen har siden 1972 været Stevnsgades base og repræsenterer et værested med hjerteblod og livskraft for Nørrebro og Nordvest.

Stevnsgade har en lang erfaring for at kunne gøre en forskel for mange socialt udsatte børn og unge. Der er en stor grad af vilje til frivilligt arbejde til stede i foreningen. De ressourcer ønsker vi at anvende i vores CSR arbejde, i samarbejde med fonde og erhvervsliv.

Stevnsgade har tidligere på baggrund af ren frivillighed gennemført flere mindre projekter – alle med succes – på skoler, i Mjølnerparken og på gadeniveau.

Det er almindeligt kendt, at der på Nørrebro og i Nordvest bor mange socialt truede børn og unge. Det er dem vi ønsker at hjælpe.

CSR arbejdet støttes blandt andet af Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond med 70.000 kr., Lauritzen Fonden med 40.000 kr. og Bikuben Fonden med 100.000 kr.

Hvis du er interesseret i at vide mere om CSR arbejdet, så kontakt venligst Linda Herskov, som er ansvarlig for Stevnsgades CSR arbejde på lhe@stevnsdag.com
 

Tilmeld dig som nyt medlem ved at klikke her og find det hold, der passer til dig
Relaterede artikler
Dif Get2Sport Effekten Af Forenings..
INDLEDNING DIF har i mere end et årti arbejdet målrettet med at aflaste og styrke idrætsforeningerne i de udsatte boligområder i Danmark. Siden 2005 har indsatsen været samlet un..
Nørrebro Spisehus
Stevnsgade Basketball Klub har netop stiftet en socialøkonomisk virksomhed, der overtager forpagtningen af det tidligere Café Le Rouge i Nørrebrohallen. Det omdannes til Nørrebro..
X-Street Uganda
X-Street Uganda Basketball Academy er en non-profit organisation, som arbejder med udsatte børn i Uganda. X-SUBA hjælper børn med at beskytte sig selv imod sygdomme, opfordrer de..
Skoleprojekter
Stevnsgade Basketball har løbende et tæt samarbejde med bydelens skoler i en radius på omkring 3 kilometer fra Nørrebrohallen. Samarbejdet med skolerne er aftalt i terminer af 5-..
Csr Projekter
I Stevnsgade Basketball arbejdes der på udvikling af bæredygtige samarbejder med erhvervslivet, omkring CSR-projekter, der målrettet sigter mod aktivering af socialt udsatte og t..

Alle dokumenter under:
"Projekter"
Støt bredden i Stevnsgade
KlubLiv Danmark er en unik sponsormodel, der kommer til at ændre vilkårene for klubben. Som medlem af KlubLiv Danmark optjener du MikroSponsorater hver gang du bruger dit Visa/Dankort hos en KlubLiv Sponsor
 
Om Stevnsgade Basketball

Stevnsgade blev stiftet den 5. maj 1958 af lærere og elever på Stevnsgade Skole i hjertet af Nørrebro, og holdt indtil 1972 til på Stevnsgade Skole på Nørrebro. Da den sidste sporvogn ”Linie 5” forlod Nørrebro remise i 1972, deltog klubben aktivt i ombygningen fra remise til den Nørrebrohal, som kendes i dag, og som er omdrejningspunktet for sportsaktiviteter i bydelen. Nørrebrohallen har siden 1972 været Stevnsgades base, hvor klubben stadigt primært træner og har kontor, klublokaler, møderum og lektierum.
Nørrebrohallen

Map til nørrebrohallen
Nørrebrohallen - Bragesgade 5, 2200 Kbh. N
Find vej


INSTAGRAM #stevnsgadebasketball

#stevnsgadebasketball
FLICKR #stevnsgadeBasketLigaen Basketligaen